Ana Sayfa

Hakkımızda
Yetki Belgesi
Önemli Duyurular
Sınav Takvimi
Belgelendirme Programları
Başvuru ve Aday Kayıt Sistemi
Sınav ve Belgelendirme Kuralları
Sınav ve Belgelendirme Ücretleri
Belge Logo Marka Kullanımı
Şikayet ve İtiraz
Belgeli Personel Sorgulama
Meslek Standartları
Ulusal Yeterlilikler
Tarafsızlık Beyanı
İletişim
PAGEV MYK tarafından Ulusal Yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme yapmakla yetkilendirilmiş kuruluştur.
TÜRKAK Tarafından
ISO / IEC 17024 Standardına Göre
Akredite Edilmiştir
Ana Sayfa
Bu proje Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir
» Hakkımızda » Haberler & Duyurular
PAGEV Voc-Test Merkezi tarafından hazırlanan yeni Meslek Standartları

Büyüt

PAGEV Tarafından Hazırlanan Yeni Meslek Standartları

 

  • Plastik Termoform Operatörü (Seviye 3)
  • Plastik Şişirme Makinesi Operatörü (Seviye 3)
  • Plastik Şişirme Makinesi Operatörü (Seviye 4)
  • Plastik Ekstrüzyon Makinesi Operatörü (Seviye 4)
  • Plastik Geri Dönüşüm Elemanı (Seviye 3)

PAGEV Voc-Test Merkezi tarafından hazırlanan yukarıdaki yeni Meslek Standartlarının Resmi Gazete'de yayınlanma süreci başlamıştır,süreç tamamlandığında ilgili Meslek Standartları hakkında detaylı bilgiye ulaşabileceksiniz.

 



PAGEV Voc-Test Merkezi tarafından hazırlanan Plastik Levha Üretim Operatörü Taslak Yeterliliği

Büyüt

PAGEV tarafından hazırlanan "Plastik Levha ve Dökme Film Üretim Operatörü (Ekstrüzyon) - Seviye 3" Ulusal Yeterlilik taslağı sektör görüşüne çıktı. 

Taslak yeterliliği inceleyerek Görüş Değerlendirme Formunu 06 Mart 2014 tarihine kadar doldurarak banu.ergan@pagev.org.tr email adresine göndererek katkılarınızı sunabilirsiniz. 

 

Plastik Levha ve Dökme Film Üretim Operatörü (Ekstrüzyon) - Seviye 3 Ulusal Yeterlilik Taslağı

Görüş Değerlendirme Formu



KOSGEB'den Belgelendirme Desteği

Büyüt

İşletmelerin, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) ile TÜRKAK tarafından akredite edilmiş kurum/kuruluşlardan akredite oldukları konularda alacakları ürün, sistem, personel, laboratuar akreditasyon belgeleri ve TÜRKAK tarafından her hangi bir konuda akredite edilen belgelendirme kuruluşlarından alacakları İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi (OHSAS) belgesine ilişkin giderlere destek verilir. Bu destek, belge için ödenen ücreti (müracaat ve dosya inceleme, tetkik, denetim, belge ücreti) kapsar.

 İstihdam ve Mesleki Eğitim İlişkisinin Güçlendirilmesi Eylem Planı (İMEİGEP) 6.7. "Çalışanına mesleki eğitim aldıran/MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almasını sağlayan KOBİ'lerin, bu faaliyetlere ilişkin maliyetleri desteklenecektir." tedbiri kapsamında KOSGEB KOBİ çalışanlarına, Mesleki Yeterlilik Belgesi aldırılmasına ve 10.000 TL'ye kadar desteklenmelerine ilişkin bilgilere ve başvuru kılavuzuna buradan ulaşabilirsiniz.



MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Sahipleri Okullarda Çalışabilecek

Büyüt

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) adına plastik sektöründe PAGEV Voc-Test Merkezi tarafından verilecek MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi bireyler ortaöğretim kurumlarında öğretmen bulunmayan alanlarda öğretmen olarak görevlendirilebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığının 7 Eylül 2013 tarihli ve 28758 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan "Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği" ne göre okullarda öğretmen ihtiyacının karşılanamadığı alanlarda uzman ve usta öğreticilerin yanısıra 4. seviye ve daha üst seviyede MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip bireyler öğretmen olarak görevlendirilebilecek. 

Bu yenilikle mesleki yetkinliklerini MYK belgeleriyle ispatlamış kişilerin eğitim alanında istihdam edilmeleri sağlanmaktadır. 



MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Sahipleri İşyeri Açabilecek

Büyüt

MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi kişiler artık kendi işyerlerini açabilecek

Milli Eğitim Bakanlığının 7 Eylül 2013 tarihli ve 28758 sayılı Resmi Gazetede yayınladığı "Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği" ne göre daha önce Teknik Lise veya Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının dört yıllık programlarından mezun olan kişilere verilen "Bağımsız İşyeri Açma Belgesi" bundan sonra Mesleki Yeterlilik Kurumunun 4. ve daha üst seviyedeki MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sahiplerine de verilecektir.

Mesleki Yeterlilik Kurumu MYK adına PAGEV Voc-Test Merkezi tarafından plastik sektör çalışanlarına verilecek 4. seviyedeki Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi kişiler, mesleklerinde bağımsız işyeri açma belgesi alabilecekler. 

 



Copyright © 2011 Pagev. Tüm hakları saklıdır. İzin almadan bilgi ve içerik alıntısı yapmak yasaktır.